Teammanager Logistiek (Zuid)

 • Management
 • Veldhoven

Enexis transporteert gas en elektriciteit in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland voor 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven. In totaal beheren we 46.400 kilometer gasleiding, 139.100 kilometer elektriciteitskabel. Als netbeheerder beheren, onderhouden en vernieuwen we het energienetwerk waarmee zij elektriciteit of gas bij de klanten brengen.

Afdelingsinformatie

Voor het primaire proces van Enexis wordt jaarlijks voor +/- 180 miljoen euro aan materiaal geïnstalleerd en gemonteerd op projectlocaties zoals elektriciteitskabels, gasbuizen, schakelinstallaties en transformatoren. De afdeling logistiek heeft een belangrijke rol in de logistieke keten van Enexis die bestaat uit veel verschillende interne afdelingen en leveranciers. Afdeling logistiek bestaat uit +/- 110 FTE die werkzaam zijn op 2 distributiecentra in Veldhoven en Hoogeveen, een afdeling Material Management en 10 logistieke servicepunten door het hele voorzieningsgebied.

Functieomschrijving

Het Team van Logistiek Productie-Zuid bestaat uit een distributiecentrum (DC) in Veldhoven, 6 Logistieke Servicepunten (LSP) en nog diverse onbemande verdeelpunten. De medewerkers werken dan ook verspreid over deze locaties waarbij in het DC al het materieel is opgeslagen en de LSP’s worden gebruikt om kleiner materiaal zo dicht mogelijk bij onze uitvoering beschikbaar en service te verlenen aan de productie-vestigingen. De teammanager Logistiek-Zuid vervult een belangrijke rol in de samenwerking binnen het team en de afstemming met andere afdelingen zoals bijvoorbeeld material management. Ook heeft hij een actieve rol in verbeter- en verandertrajecten waarbij processen en systemen worden verbeterd.

De Teammanager Logistiek heeft de volgende verantwoordelijkheden

– Hiërarchische aansturing van +/- 20 medewerkers waarbij hij/zij zowel op inhoudelijke zaken stuurt alsmede de ontwikkeling van het team en de medewerkers binnen het DC en de LSP’s (Logistieke service punten)
– Stimuleert samenwerking met andere afdelingen
– Is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie
– Is verantwoordelijk voor het continu sturen op verbeteringen in de keten en aanzien van veiligheid, kwaliteit en het voorkomen van verspilling van materiaal en/of geld.
– Is verantwoordelijk voor een optimale afstemming van de dagelijkse goederenstroom en de realisatie van de met klanten overeengekomen servicegraden.
–  Is verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van VGWM-beleid binnen Logistiek.
– Is verantwoordelijk voor een optimale dienstverlening aan de klant conform de gemaakte afspraken, zijnde een adequate storings en verstorings voorraad/aanlevering en projectopslag/aanlevering. Daarmee verantwoordelijk voor de klantbeleving richting de vestigingen vanuit DC en LSP. Indien afspraken niet tijdig gerealiseerd worden, stuurt hij/zij actief bij en communiceert hierover met alle partijen
– Is verantwoordelijk voor adequate implementatie van proces- en/of systeem- veranderingen in het team en betrekt medewerkers hier op de juiste wijze bij

 Functie-eisen

 • Afgeronde HBO opleiding met als aandachtgebied logistiek en/of bedrijfskunde
 • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring
 • VCA-VOL certificaat (of bereid zijn te halen)
 • Kennis van SAP en andere logistieke ICT-systemen
 • Goede kennis van transportprocessen
 • Goede kennis van magazijnprocessen
 • Ervaring met planning, organiseren en sturingstechnieken
 • Goede kennis van MS Office (Word en Excel)

Competenties

 • Iemand die een positieve sfeer meebrengt is altijd welkom. Volhouder die in een complexe organisatie energie krijgt van telkens kleine stapjes vooruit maken.
 • Een teamspeler die gedragsverandering en positiviteit in het team teweeg kan brengen.

We ontvangen graag je sollicitatie. Voor meer informatie neem contact op met Michiel Daamen 06-29422744

Dienstverband: Vaste functie
Uren: Fulltime
Opleidingsniveau: HBO
Carriereniveau: Medior / Senior
Trefwoorden: Management, Logistiek, Manager Logistiek, Bedrijfskunde, SAP, Supply chain management, Verandermanagement