Supply Chain Planner

Afdelingsinformatie
Enexis transporteert gas en elektriciteit in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant en Limburg voor 2.7 miljoen huishoudens en bedrijven. Als netbeheerder beheren, onderhouden en vernieuwen we het energienetwerk waarmee wij elektriciteit of gas bij onze klanten brengen. Voor het primaire proces van Enexis wordt jaarlijks voor +/- 200 miljoen euro aan materiaal geïnstalleerd en gemonteerd op projectlocaties zoals elektriciteitskabels, gasbuizen, schakelinstallaties en transformatoren. Onze afdeling, Supply Chain Management, heeft een belangrijke rol in de gehele logistieke keten die bestaat uit veel verschillende interne afdelingen en leveranciers. We werken samen met +/- 140 collega’s die werkzaam zijn op twee distributiecentra in Veldhoven en Hoogeveen en tien logistieke servicepunten door het gehele voorzieningsgebied. Het team Material Management is verantwoordelijk voor de planning van de inkomende en uitgaande materiaalstromen en onderhoudt dus belangrijke contacten met zowel onze leveranciers als onze vestigingen.

Functieomschrijving

We werken samen met wel 175 verschillende leveranciers uit binnen- en buitenland. Leveringsbetrouwbaarheid is cruciaal. Als Supply Chain Planner speel jij hierin een belangrijke rol.

Jij zorgt voor het realiseren van de operationele leverbetrouwbaarheid van alle materialen bij jouw leveranciers. Jij bestelt alle gecodeerde & ongecodeerde materialen volgens overeengekomen afspraken, je maakt inkooporders aan, verwerkt inkooporderbevestigingen en jaagt achter de leveringen van de leveranciers aan. Je monitort continu de beschikbaarheid van materialen. Wanneer er wijzigingen zijn die invloed hebben op de leveringsbetrouwbaarheid, acteer je proactief richting de leverancier. Voor de leverancier ben je dan ook hét aanspreekpunt voor eventuele operationele leveringsproblemen en samen met collega’s zoek je naar passende oplossingen. Hiervoor stem je intensief af met zowel collega’s bij de leverancier alsmede binnen de afdeling Supply Chain Management.

Daarnaast initieer je kleinschalige verbetertrajecten (LEAN) en voert deze zelfstandig uit. Bij grotere verbeterprojecten neem jij deel in het projectteam en coördineert dat vanuit collega’s de juiste input aan het project wordt geleverd. Je rapporteert aan de Manager Strategische Materiaalplanning.

Eisen

  • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding richting logistiek.
  • Ervaring binnen Supply Chain Management, idealiter heb je vooral ervaring aan de inkoopkant hiervan.
  • Goede kennis van en ervaring met de systemen SAP (wordt Key User) en/of SLIM4.
  • Lean Yellow Belt is een pre.

 Competenties

We zoeken een collega die het leuk vindt om gemaakte afspraken continu te monitoren, hiervoor is een goede communicatie en punctualiteit vanzelfsprekend van groot belang! Verder vinden we het belangrijk dat je resultaatgericht kan werken, maar ook dat je een kritische collega bent die het leuk vindt om samen met een team in een veranderende omgeving te werken. Het is absoluut een pre als je als meewerkend voorman of leidinggevende hebt gewerkt in een sterk veranderende organisatie, maar dat is geen vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

Ben je al enthousiast geworden? Als sociale werkgever bieden wij je naast een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit pakket kun je naar jouw eigen wensen inzetten. Houd jij bijvoorbeeld van verre reizen? Bij ons krijg je 24,5 vakantiedag, maar kun je in totaal nog 35,5 dag bijkopen vanuit jouw persoonlijk budget!
Vind jij sporten of jezelf ontwikkelen een must? Je krijgt een bruto budget van €500,- per jaar voor je sportabonnement en is er budget voor het volgen van training en opleidingen.

Nog steeds enthousiast?
Je ontvangt een budget van 28,7% over je bruto jaarsalaris. Hierin zit o.a. je vakantiegeld, ADV en 13e maand. Dit budget is flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld het bijkopen van extra verlof of een maandelijkse uitbetaling.

Voor meer informatie neem contact op met Michiel Daamen op 06-29422744

Dienstverband: Vaste functie
Uren: Fulltime
Opleidingsniveau: HBO
Carriereniveau: Medior
Trefwoorden: Supply Chain Planner, Supply Planner, Logistiek, Materialen, Logistiek Management, Yellow Belt, Veldhoven, Noord-Brabant