Operations Manager Machining

Fokker Landing Gear, onderdeel van GKN Fokker, is een erkende specialist op het gebied van landingsgestellen en aanverwante systemen. We richten ons op het ontwerpen en ontwikkelen, produceren en assembleren van complete landingsgestellen, maar ook op het repareren en opnieuw samenstellen van systemen die al in gebruik zijn. Daarbij werken we aan de meest bekende vliegtuigen en helikopters; denk aan de Apache-gevechtshelikopter, de F-35 Lightning II (JSF), de Bombardier Dash 8 Q400 en de multipurpose NH90-maritieme gevechtshelikopter.

Over ons

GKN Aerospace herdefinieert de luchtvaart: verder, sneller en groener! Gevoed door geweldige mensen wiens expertise en creativiteit de standaard zet in onze industrie, worden we geïnspireerd door de mogelijkheden om te innoveren en grenzen te verleggen. We zijn er trots op dat we een rol spelen in de bescherming van de democratieën van de wereld. En we zetten ons in om duurzaamheid centraal te stellen bij alles wat we doen, om onze planeet open te stellen en te beschermen. Met meer dan 16.000 werknemers verspreid over 33 productielocaties in 12 landen bedienen we meer dan 90% van ’s werelds vliegtuig- en motorfabrikanten en realiseren we een omzet van £3,35 miljard in 2023. Er zijn geen grenzen aan waar je met je carrière naartoe kunt

De functie

De unit Machining van Fokker Landing Gear produceert onderdelen voor landingsgestellen van de meest bekende helikopters en vliegtuigen. Daarmee zijn we verantwoordelijk voor eindproducten van de hoogste kwaliteit. Als Operations manager laat jij deze complexe operatie op rolletjes lopen, waarbij leveringen niet in gevaar komen. Bovendien bouw je aan je gedreven team en werk je aan nog hogere kwaliteit, productie en veiligheid. Zin in een uitdagende managementfunctie in een inspirerende technische werkomgeving?

Werkzaamheden

 • Je managet de teamleads en zorgt samen met hen dat de productie volgens planning, budget en kwaliteit verloopt. Je stuurt en faciliteert je teamleads en met intensieve coaching help je hen hun competenties te ontwikkelen.
 • Je coördineert de werkzaamheden en aflevering met vertegenwoordigers van onze klanten en hebt volledig inzicht in de status van de opdrachten, zodat je tijdig kunt bijsturen.
 • Je stuurt op continue verbetering van de teams en verbetert waar mogelijk ook onze standaarden.
 • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de doelen op het gebied van kwaliteit en foutreductie, veiligheid en milieu, de gezondheid, het welzijn en de prestaties van je mensen.
 • Je creëert en onderhoudt onze open en eerlijke cultuur, waarin mensen veilig zijn en werken, elkaar respecteren en er voor elkaar zijn, en hun verantwoordelijkheid nemen.
 • Met collega’s draag je bij aan de strategieontwikkeling en -implementatie volgens het Hoshin-Kanri-proces.

Wat breng je mee?

Werken aan opbouw en groei in een technische productieomgeving waarin iedere dag onvoorspelbaar is en resultaten tellen. Daar ben jij sterk in. Je weet als geen ander creatieve oplossingen te verzinnen om problemen aan te pakken en je houdt processen en productie op de rails. Dat doe je niet vanachter je bureau. Met positiviteit, je communicatieskills en je oprechte belangstelling voor je mensen motiveer en betrek je je teamleads én de mensen op de werkvloer in de verandertrajecten en verbetering van de processen.
Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een bachelor of master in een relevante richting, zoals werktuigbouwkunde, lucht- en ruimtevaart, of gericht op Total Productive Maintenance.
 • Ruime managementervaring in productie en/of onderhoud, reparatie en revisie. Goed om te weten: je unit werkt in de metaal- en oppervlaktebewerking en plaatwerk, niet met composieten.
 • Aantoonbare ervaring met procesverbetering en verandertrajecten in een productieomgeving.
 • Ervaring met Lean in een productieomgeving.
 • Je spreekt en schrijft goed Engels. Ook Nederlands is belangrijk, omdat veel mensen in je unit geen Engels spreken. Spreek je nog niet goed Nederlands, dan maak je je de taal snel eigen.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie in een innovatieve en internationale omgeving met een rijke historie op het gebied van vliegtuigbouw. Onze organisatie ademt de passie voor techniek en al onze teams zijn met recht trots op wat zij ontwikkelen en bouwen. Als Operations manager krijg je een fantastische reeks voordelen, waaronder:

 • Een bruto maandsalaris gebaseerd op de F-klasse van het WTW GGS functiewaarderingssysteem.
 • 30 doorbetaalde vakantiedagen,
 • Pensioenregeling
 • Resultaatafhankelijke Bonus
 • Een prettige en informele werkomgeving, waarin we samen voor het beste resultaat gaan voor onze klanten en in een fijne sfeer samenwerken.
 • Een uitgebreid opleidingsprogramma om jouw start bij GKN Fokker zo succesvol mogelijk te maken, waarin je onze processen uitgebreid leert kennen.
 • Alle kansen om te bouwen aan je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Michiel Daamen, 06-29422744

Dienstverband: Vast
Uren: Full-Time
Opleidingsniveau: HBO/WO
Carriereniveau: Senior
Trefwoorden: Vliegtuigbouw, Aerospace, Landingsgestellen, Luchtvaart, Verspanen