Manager Logistiek

  • Management
  • Den Bosch

Enexis transporteert gas en elektriciteit in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland voor 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven. In totaal beheren ze 46.400 kilometer gasleiding, 139.100 kilometer elektriciteitskabel. Als netbeheerder beheren, onderhouden en vernieuwen ze het energienetwerk.

 Afdelingsinformatie
Voor het primaire proces van Enexis wordt jaarlijks voor +/- 180 miljoen euro aan materiaal geïnstalleerd en gemonteerd op projectlocaties zoals elektriciteitskabels, gasbuizen, schakelinstallaties en transformatoren. De afdeling logistiek heeft een belangrijke rol in de logistieke keten van Enexis die bestaat uit veel verschillende interne afdelingen en leveranciers. De afdeling logistiek bestaat uit +/- 125 FTE die werkzaam zijn op 2 distributiecentra in Veldhoven en Hoogeveen, 10 logistieke servicepunten door het hele voorzieningsgebied en het team Material Management.

Team material management (20 FTE professionals) is verantwoordelijk voor het voorraadbeheer & category management van Enexis. Het team vormt via de voorraad een cruciale verbinding tussen leveranciers, productie-vestigingen en de eigen logistieke distributie centra. Voor dit team zijn we op naar een Manager Logistiek.

Functieomschrijving
In de functie van Manager Logistiek Material Management krijg jij de leiding over het Team Material Management (20 FTE) en vervul je een belangrijke rol binnen het MT Logistiek. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het voorraadbeheer & category management van Enexis en vormen jullie een cruciale verbinding tussen leveranciers, productie-vestigingen en de eigen distributie- centra. De taken binnen het team zijn verdeeld tussen medewerkers die zich bezig houden met supply (de leverancierskant) en medewerkers die aanspreekpunt zijn voor demand (productie-vestigingen). Daarnaast helpen ze bij verbetertrajecten voor o.a. operationele verbeteringen. Als manager ben je in staat om een optimale samenwerking binnen het team en de gehele keten te stimuleren. Tevens vergroot je d.m.v. category management de grip hierop. Op deze manier ontstaat er meer overzicht, stuurmogelijkheid en wordt foutherstel voorkomen. Naast deze werkzaamheden zul je een belangrijke sleutelrol vervullen bij komende ontwikkelingen, waaronder de vervanging van het ERP Systeem en de introductie van een nieuwe “Visie op Logistieke Keten”.

Functie-eisen

  • HBO++ / WO opgeleid in bedrijfskunde / logistiek.
  • Logistieke ervaring (leidinggevend) op gebied van voorraadbeheer en het doorvoeren van grote veranderingen in soortgelijke organisaties.
  • Ervaring met (team)ontwikkeling waarbij het team aantoonbaar op een hoger plan is gebracht. 

Competenties

  • Iemand die een positieve sfeer meebrengt is altijd welkom.
  • Volhouder die in een complexe organisatie energie krijgt van telkens kleine stapjes vooruit maken.
  • Een teamspeler die gedragsverandering in het team teweeg kan brengen. 

Interesse

We ontvangen graag je sollicitatie. Mocht je meer informatie willen dan kun je contact opnemen met Michiel Daamen, 06-29422744

Dienstverband: Fulltime
Uren: Fulltime
Opleidingsniveau: HBO/WO
Carriereniveau: Medior / Senior
Trefwoorden: Management, Logistiek, Materiaal beheer, Planning, Hoger management, MT, Logistics, Brabant, Gelderland, Bedrijfskunde