Logistiek Coördinator

Een lamp aanzetten als je thuis komt of de verwarming hoger zetten in de koude maanden. Het lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar hier gaat veel aan vooraf. Dagelijks zijn er bij Enexis ruim 4000 professionals aan het werk om een betrouwbaar en veilig energienet te garanderen. Met in totaal 46.400 kilometer gasleiding (ruim één keer de wereld rond) en 139.100 kilometer elektriciteitskabel (ruim drie keer de wereld rond) kun je je voorstellen dat het logistieke proces hierbij van groot belang is. Wil jij hierin een belangrijke rol spelen? Dan is de functie van Logistiek Engineer iets voor jou!

Jouw team 

Je zet je schouders eronder met jouw collega’s van Supply Chain. Want veranderingen doorvoeren, dat doe je natuurlijk samen. Binnen je afdeling overleg je veel met de manager, teamleiders, projectmanagers en key-users. Ook schakel je veel met andere afdelingen, zoals Ketenontwikkeling, Material Management en Continu Verbeteren. Jouw standplaats is ons distributiecentrum in Hoogeveen.

Jouw rol 

Als Logistiek engineer ben je een cruciale schakel binnen onze logistieke organisatie. Je vertaalt complexe proces- en IT-aanpassingen naar praktische toepassingen. Je neemt actief deel aan projectgroepen, fungeert als aanspreekpunt voor de teammanager en adviseurs van andere afdelingen binnen SCM, en rapporteert over de voortgang van meerdere projecten. Daarnaast waarborg je de kwaliteit van oplossingen voor de logistieke operatie en faciliteer je de informatie-uitwisseling tussen alle betrokken stakeholders. Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Indienen verzoeken tot verbeterinitiatieven,
 • Deelnemen aan verbeterprojecten,
 • Rapporteren over de voortgang.

Jouw Profiel

Je hebt uitstekend analytisch inzicht en bent sterk in probleemanalyse, hierbij heb jij het vermogen om complexe problemen te ontleden en effectieve oplossingen te vinden. Je bent sterk in het organiseren van jouw eigen werk te organiseren en weet hierin prioriteiten te stellen. Om deze functie goed uit te voeren beschik je daarbij over een grote mate van discipline en toewijding om taken nauwkeurig en tijdig uit te voeren, hierbij heb je oog voor detail en kwaliteit.

 • Hbo-opleiding richting (bij voorkeur) Economie/ Bedrijfskunde of Administratie
 • Brede werkervaring binnen het vakgebied, ervaring met Supply Chain processen en kennis van proces-, kennis- en/of beheersystemen
 • Uitgebreide kennis van WMS, SAP S /4Hana en LEAN /Safe/Agile werkwijze

Wat bieden wij

En wij steken natuurlijk ook energie in jou
Bij Enexis werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega’s te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 3.126,- en € 4.466,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 5.748,- bruto per maand.
 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.
 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je brutojaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een thuiswerkvergoeding.
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.
 • Reiskostenvergoeding en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement.
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met Michiel Daamen, 06-29422744

Dienstverband: Vast
Uren: Full-Time
Opleidingsniveau: HBO
Carriereniveau: Medior
Trefwoorden: Economie, Bedrijfskunde, SCM, SAP, LEAN, Hoogeveen, Drenthe