HSE Coördinator

 • Support
 • Tilburg

DS Smith biedt plasticvrije verpakkingsoplossingen die het verschil maken op gebied van kwaliteit, logistiek en duurzaamheid. Met onze doelstelling ‘Redefining Packaging for a Changing World’ en duurzaamheidsstrategie ‘Now and Next’ zetten wij ons in om de transitie naar de circulaire economie te leiden. Binnen ons Heavy Duty cluster ontwerpen en produceren wij golfkartonnen verpakkingsoplossingen. Deze duurzame verpakkingsoplossingen zijn de perfecte manier om waardevolle zware producten en apparatuur te beschermen, te onderhouden en wereldwijd te kunnen vervoeren.

De functie:

Binnen ons Heavy Duty cluster ontwerpen en produceren wij golfkartonnen verpakkingsoplossingen. Deze duurzame verpakkingsoplossingen zijn de perfecte manier om waardevolle zware producten en apparatuur te beschermen, te onderhouden en wereldwijd te kunnen vervoeren.

Als Health, Safety, Sustainability, Environment & Risk Coördinator ben jij verantwoordelijk voor management ondersteuning om noodzakelijke acties en activiteiten te implementeren en de veiligheidscultuur door te ontwikkelen. In deze rol implementeer, beheer en ontwikkel je de prioriteiten op het gebied van veiligheid-, duurzaamheid-, gezondheid-, milieu- en risk management.  Daarnaast heb jij ook de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je stimuleert een cultuur van (veiligheids)verbetering en zorgt ervoor dat alle werknemers betrokken zijn in dit proces.
 • Je coacht en adviseert de medewerkers op het gebied van veiligheid.
 • Je ondersteurnt het lokale managementteam bij de ontwikkeling van het
 • jaarlijkse HSSER plan en zorgt dat er periodiek op doelstellingen wordt gecontroleerd en bijgestuurd.
 • Je geeft (technische) trainingen op het gebied van HSSER.
 • Je beheert het interne en externe audit schema, en zorgt voor betrokkenheid bij dit schema binnen de organisatie.
 • Jij leidt het in stand houden van de (technische) RI&E’s en begeleidt en faciliteert uit te voeren audits.

Wij bieden:

Bij ons kom je terecht in een omgeving waar je de mogelijkheid krijgt je verder te ontwikkelen, als professional en als mens. De mensen om je heen voelen zich thuis in de dagelijkse hectiek van de verpakkingsindustrie, we zijn er trots op dat velen vaak al lang bij DS Smith werkzaam zijn. De sfeer binnen DS Smith valt collegiaal en familiair te noemen.

Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een all employee bonus, 13e maand, vakantie- en ADV dagen, fietsplan, studie & hulpfonds en vergoeding van je fitness abonnement zijn voor ons vanzelfsprekend.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een HBO opleiding afgerond, bij voorkeur richting Integrale Veiligheidskunde, Hogere Veiligheidskunde, of vergelijkbaar. Ben je MBO geschoold en breng je ruime praktijkervaring mee, reageer dan vooral ook.
 • Je hebt relevante werkervaring opgedaan in een vergelijkbare rol.
 • Je hebt ervaring op het gebied van risico analyses.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent in staat om management en medewerkers te ontwikkelen en tetrainen om verandering in gang te zetten.
 • Je kent een bovengemiddeld probleemoplossend vermogen en weet te beïnvloeden op diverse niveaus d.m.v. je open manier van communiceren.

Wie zijn wij?

DS Smith is het succesverhaal van een trendsetter in duurzaamheid en circulariteit op zijn best: van recyclage, papierfabricage tot karton. DS Smith bestaat wereldwijd uit ruim 30.000 enthousiaste collega’s, die op 200 sites in 34 landen jaarlijks 36 miljard kartonnen dozen op de markt brengen.

Wij kennen een drietal divisies – Packaging, Paper en Recycling – waarbinnen we werken aan circulaire oplossingen die niet alleen zelf duurzaam zijn, maar ook bijdragen aan een betere milieuprestatie van onze klanten.

Meer weten?

Neem dan contact op met Michiel Daamen, 06-29422744

Dienstverband: Vast
Uren: Full-Time
Opleidingsniveau: HBO
Carriereniveau: Medior
Trefwoorden: Verpakking productie, HSSER, HSE Manager, RI&E’s, Audits