Engineer Hoogbouw

 • Engineering
 • Tilburg

Enexis transporteert gas en elektriciteit in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant en Limburg voor 2.7 miljoen huishoudens en bedrijven. Als netbeheerder beheren, onderhouden en vernieuwen we het energienetwerk waarmee wij elektriciteit of gas bij onze klanten brengen.

Voor het primaire proces van Enexis wordt jaarlijks voor +/- 200 miljoen euro aan materiaal geïnstalleerd en gemonteerd op projectlocaties zoals elektriciteitskabels, gasbuizen, schakelinstallaties en transformatoren.

Wat ga je doen?

Met jouw energie kan het

 • Je gaat aan de slag engineering en uitvoering van uitbreidingen en vervangingen in de hoofdnetten voor de verwezenlijking van hoogbouw.
 • Je werkt nauw samen met projectontwikkelaars, projectteams, aannemers en externe partijen
 • Je kunt daarbij rekenen op goede arbeidsvoorwaarden zoals hybride werken, doorgroeimogelijkheden en een goed basissalaris aangevuld.

Zo ga jij deze uitdaging aan

Als Hoogbouw Engineer speel je een cruciale rol bij het vertalen van klantwensen van projectontwikkelaars naar ontwerpen, waarbij je verantwoordelijk bent voor budget, risico, tijd, informatie en kwaliteit. Je analyseert behoeftes van zowel interne als externe klanten, adviseert over technische oplossingen en financiële consequenties. Je vertaalt deze wensen naar ontwerpen en verzorgt schouwingen en technische analyses. Daarnaast handel je administratieve taken af, zoals het regelen van zakelijke rechten en de aankoop van gronden. Je draagt de volledige projectmap tijdig over aan de uitvoering, waarbij je zorgt voor een vlotte doorstroming en succesvolle afsluiting van het project. Gedurende het gehele traject onderhoud je contacten met klanten, het projectteam, aannemers en externe partijen.

Functie-Eisen

Zo pak jij het aan
Je bent proactief, toont eigenaarschap en kunt je eigen werk goed organiseren. Hierin werk je goed samen met anderen, maar kunt ook zelfstandig aan de slag. Doordat taken door elkaar lopen is het in deze functie belangrijk dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende IT-systemen en processen.

Verder heb je bij voorkeur (niet verplicht):

 • Een afgeronde opleiding HBO/MBO niveau 4 Energietechniek of Gastechniek (pré) óf interesse in het volgen van een aanvullende opleiding in de richting van middelbare elektriciteits-/gasdistributie techniek.
 • Affiniteit met (Hoogbouw) projecten in de bouw en het lezen van bouwtekeningen (pré).
 • Ben je bekend met onze ondergronds infra en civiele techniek (pré).
 • Heb je kennis van ontwerpen, calculatiemethoden, ontwerprichtlijnen, netcomponenten, tarieven en regelgeving.

Team en Cultuur

Je zet je schouders eronder
Je komt te werken op de afdeling engineering en aanleg (E&A) in het team Standaard Aansluitingen te Tilburg. Samen is dit team verantwoordelijk voor de realisatie van kleinverbruik aansluitingen (tot en met 3x80A en G25) in het verzorgingsgebied van vestiging Tilburg. Hieronder vallen saneringen, het verwijderen van-, nieuw plaatsen van-, het verzwaren van- en het verlichten van huisaansluitingen. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor een groot deel van de openbare verlichting, aansluitingen van openbare werken, verkeerssignaleringen en OV-signaleringen. Onze doelstelling is om binnen de vastgestelde termijnen de aansluitingen te realiseren.

Het team Aansluitingen is een hecht team dat momenteel uit 24 medewerkers bestaat (o.a. Medewerkers Technische Administratie, Werkvoorbereiders, Uitvoerders en Dataverwerkers). Het is een gevarieerd team, dat met humor en kennis de zaken goed op orde heeft. In ons team heerst een cultuur waarin feedback geven en ontvangen belangrijk is en waar iedereen eigenaarschap toont voor zijn of haar werk.

Wat krijg je van ons?

Bij Enexis werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega’s te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris in schaal 13 tussen € 3.126,- en € 4.466,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 5.748,- bruto per maand.
 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.
 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je bruto jaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een vergoeding van € 2,35 per dag.
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.
 • Reiskostenvergoeding en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement.
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.

Voor meer informatie neem contact op met Michiel Daamen op 06-29422744

Dienstverband: Vast
Uren: Full Time
Opleidingsniveau: MBO/HBO
Carriereniveau: Medior
Trefwoorden: Elektrotechniek, Aansluitingen, Infra, Civiele techniek, Bouwtechniek