Sales Engineer

Op de afdeling Lifecycle Services richten we ons op service en lifecycle support van de door CSi Palletising geleverde installaties bij onze klanten. Met een team van klantgerichte en bekwame serviceprofessionals verzorgen wij operationeel en technisch advies, ondersteuning, uitvoering en training op de equipment. Onze diensten ondersteunen onze klanten 24/7 voor maximale prestaties en beschikbaarheid van onze installaties. Als gevolg hiervan zijn zij in staat om voortdurend concurrerende producten te leveren aan hun afzetmarkten. Onze afdeling bestaat uit ongeveer 60 medewerkers verdeeld over vier teams.

Op deze afdeling hebben we een vacature voor een Sales Engineer

In de functie van Sales Engineer ben je de schakel tussen de klant, Customer Service Manager en CSi. Je bent het contact en de informatiebron voor onze internationale klanten. Je behandelt zowel technische als commerciële vraagstukken, en vertaalt klantbehoeften naar passende offertes. Om dit te kunnen realiseren, dien je de exacte wensen van onze klant te achterhalen om zo de meest geschikte oplossing te bieden. Dit binnen het complete palet aan services op het gebied van onderhoud en systeemaanpassingen. In deze functie maak je deel uit van het team dat verantwoordelijk is van aanvraag tot bestelling. Daarnaast werk je systematisch aan je eigen klantenkring en orderintake.

 Verder zijn de volgende taken jouw verantwoordelijkheid:

 • Je onderhoudt proactief contact met bestaande en nieuwe klanten en werkt met hen samen om bijvoorbeeld een meerjarenplanning op te stellen.
 • Assistentie van de Customer Service Manager bij desk sales gerelateerde activiteiten gerelateerd aan en het maken van offertes.
 • Beoordelen van vragen en bestellingen van klanten op commerciële en technische haalbaarheid.
 • Je adviseert over producten, diensten en alternatieve mogelijkheden.
 • Per aanvraag stel je een biedstrategie op. Je verzamelt je informatie door relevante technische specialisten te betrekken.
 • Je maakt offertes, bespreekt de inhoud van voorstellen en onderhandelt met de klant. Vervolgens draag je de order over aan de afdeling Technical Support voor uitvoering. Indien nodig geef je ondersteuning tijdens uitvoering van de order.

Jouw profiel

 • Een HBO opleiding Mechatronica/Electrotechniek.
 • Drie tot vijf jaar ervaring binnen een vergelijkbare rol binnen een internationale projectorganisatie en affiniteit met interne logistieke systemen en / of material handling. Met een nadruk op aantoonbare sales ervaring in de besturingstechniek.
 • Je bent accuraat en punctueel in je manier van werken.
 • Ervaring met het gehele proces van klantaanvraag tot het sluiten van de deal (het maken van berekeningen en het maken, aanbieden en presenteren van offertes).
 • Ervaring met ERP- en CRM-systemen.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal. Duitse taal is een voordeel.

Daarnaast heb je een sterke service- en klantgerichte instelling, waarbij je constant streeft om zowel de interne als externe klant goed te bedienen. Je bent proactief en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Je bent gewend om veel dingen tegelijk te doen en je bent goed georganiseerd.  Je flexibele instelling zorgt ervoor dat je heel goed past binnen de dynamiek van een serviceorganisatie.

Wie zijn wij?

CSi is een dynamische, hands-on, projectgerichte organisatie dat klantgerichtheid, innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Onze medewerkers zijn gepassioneerd, worden gedreven door resultaten en zijn echte teamspelers. Ieder individu binnen CSi draagt bij aan ons succes en wordt gewaardeerd om zijn of haar motivatie en hard werken. Onze platte hiërarchie en open, informele cultuur stelt onze medewerkers in staat om actie te ondernemen en te groeien. We zoeken nieuwe collega’s die enthousiast zijn over het werken in een internationale omgeving. Iemand die zijn individuele verantwoordelijkheden serieus neemt.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie binnen ons bedrijf, zeer aansprekende klanten (de topmerken binnen de FMCG) en fascinerende technische systemen.
 •  Een marktconform salaris, 29 verlofdagen en 13 ADV dagen, flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Onderwijs- en ontwikkelingsmogelijkheden (zowel professioneel als persoonlijk)

Voor meer informatie neem contact op met Michiel Daamen op 06-29422744

Dienstverband: Vaste functie
Uren: Fulltime
Opleidingsniveau: HBO
Carriereniveau: Medior
Trefwoorden: Machinebouw, Automatisering, Material Handling, Mechatronica, Elektrotechniek, Noord-Brabant, Commercie,